ВЕСТИ И НАСТАНИ
ИНСТИТУТ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ НА ОПШТЕСТВЕНИОТ РАЗВОЈ

Институтот РЕСИС објавува повик за избор на експерт/група експерти кои ќе спроведат анализа на заштитата на правата од работен однос во релевантната легислативата на Република Северна Македонија.

ЈАВЕН ПОВИК за Експерт за трудово право

Јавниот повик се спроведува во рамки на проектот „Работнички права за независно новинарство“ што заеднички го спроведуваат Независниот синдикат на новинари и медиумски работници и Институтот РЕСИС, со финансиска поддршка на Европската унија.

Заинтересираните субјекти во својата понуда треба да ги достават следниве документи:

  • Финансиска понуда (пополнет Анекс III од овој повик)
  • Биографија на експертот/експертите кои ќе ја спроведуваат анализата со две професионални препораки (доколку апликантот е експерт или група експерти)
  • Портфолио на реализирани активности (доколку апликантот е истражувачка организација)
  • Потпишана Декларација (пополнет Анекс II од овој повик)
  • Копија од документот за државјанство (доколку апликантот е експерт или група експерти)
  • Копија од тековна состојба не постара од 6 месеци (доколку апликантот е истражувачка организација)

Понудата треба да се достави во електронски формат на следните мејл-адреси: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. најдоцна до  петок 18 Август 2023, 24:00h.

Понудата можат да ја поднесат еден или повеќе експерти или правен субјект (здружение на граѓани или истражувачка организација) кои имаат докажано искуство во областа на трудовото право.

Сите документи поврзани со овој повик можат да се симнат на следниот линк: https://drive.google.com/drive/folders/1rILY7V7cp7VHZ9P_YnYq_AUJNuboxOLL?usp=sharing

  • Анекс I (Terms of Reference)
  • Aнекс II (Declaration Letter)
  • Анекс III (Financial Offer)
  • Анекс IV (Evaluation Greed)
ПОДДРШКА НА НВО
Повеќе
ПОДДРШКА НА ИНСТИТУЦИИ
Повеќе
ИСТРАЖУВАЧКИ ПРОЕКТИ
Повеќе
ИСТРАЖУВАЧКИ ПУБЛИКАЦИИ
Повеќе